2019 BMW M2 COMPETİTİON 405 BEYGİR GÜCÜYLE HAZIR

Yakında gerçekleşecek olan Pekin Otomobil Fuarı’nda BMW 405 beygir gücüyle geleceğini duyurdu. Merakla beklenen ve söylentilerle idare ettiğimiz 2019 BMW M2 Competition’ın nihayet resmi bilgileri geldi. Arka tekerlekten itişli altyapısı ve üst sınıftan aldığı teknik parçalarla yola çıkmak için hazırlanan 2019 BMW M2 Competition’ı gelin yakından tanıyalım.

405 beygir motor gücünde

M2 Competition, TwinPower Turbo inline 6 silindir motoruyla 405 beygir güç üretmektedir. 5230 ile 7000 devire çıkıyor ve 550 Nm tork değerine sahip 2019 BMW M2 Competition, saatte 100 kilometre hıza manuel vitesle 4.2 saniye, otomatik vitesle ise 4.0 saniyede çıkmaktadır. 0’dan 100’e hızlanmasını 4 saniyede tamamlayabilen M2 Competition, elektronik olarak sınırlandırılmış olan maksimum hız limiti ise 250 km/s. Ancak M2 Competition’a M Driver paketi eklendiğinde bu rakam 280 kilometreye kadar çıkabiliyor.

Motor soğutma sistemi ile daha verimli.

Geliştirilmiş ve güçlendirilmiş fren ve yağlama sistemi sayesinde hem motor hem de şanzıman için büyük bir motor soğutma sistemi var. Elektronik açılıp kapanan egzozlar, 1,5 kilogram karbon fiber CFRP yüksek hassasiyet takviyeli motor bölmesi elektromekanik hidrolik direksiyon, Aktif M Diferansiyel ve Dinamik Direksiyon Kontrolü (DSC) sistemi gibi geliştirmeler de yeni modelin detayları arasında yer alıyor.

 

Motor çalıştırma sistemi direksiyon üzerinde olacak.

İç mekândaki değişiklikler kulanıcı konforunu düşünülerek tasarlandığı ortada. Motor çalıştırma düğmesi direksiyon üzerinde. 2019 BMW M2 Competition’ın M adını verdiği spor koltuklar tamamen yenilendi ve performanslı sürüşe en iyi tepkiyi vermesi adına tasarlandı. Bu koltuklar konfor ve güvenlik bakımından öp plana çıkarak özellikle virajlarda kendini belli edecek. Ayriyeten siyah deri koltuklar için mavi ve turuncu aksan seçimiyle kullanıcının zevkine bırakmaktadır. 2019 BMW M2 Competition’ın navigasyon sistemi, çarpışma uyarıyaya algılama, şehir içi otomatik frenleme, şerit takip ve uyarı, park asistanı, park mesafe kontrolü ve trafik işareti algılama gibi özellikleriyle elektronik destekli yapısının en iyi seviyelerde olduğunu gösteriyor.

3 renk seçeneği ile piyasaya sunulacak.

Metalik Gün Batımı Turuncusu, Hockenheim Gümüşü ve geçen yıldan Metalik Mineral Grisi renkleri ile piyasaya çıkacak 2019 BMW M2 Competition’ın sırt tarafındaki M2 logosuna ise aydınlatma eklenmiş. Bir de siyah, yüksek parlaklıktaki ve hafif yüksek parlaklıktaki iki seçeneği olan 19 inç dövme jantlar dış görünüşüne ayrı bir hava katmış.

Fiyatı hakkında henüz bilgi gelmeyen 2019 BMW M2 Competition’ın piyasaya çıkış tarihi bu yaz aylarına olacak.