ALİBABA VE FORD, OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRECEK

Alibaba ve Ford, Çin’de otomotiv endüstrisini yeniden şekillendirecek 3 yıllık bir anlaşmaya imza attı. Bir araç ile deneme sürşü yapmak istiyorsanız o aracın şirketine kayıt yaptırmanız gerekmektedir. İşte bu noktada Alibaba ve Ford, oldukça ilginç bir yöntemle karşımıza çıktı. Ford marka araçları için sürüş denemeyi merkezi kurdular.

HER ŞEY DİJİTAL YOLLA İLERLİYOR

Müşterilerin kolay bir şekilde Ford marka araçlarla test sürüşü yapabilmelerine için otomatik satış makinesini kurdular. Yapılan platformda bir çalışan bulunmuyor. Her şey dijital yollar ilerliyor. Alibaba’nın Tmall isimli mobil uygulaması aracılığıyla hizmet veriliyor. Kullanıcılar, bu mobil uygulama aracılığıyla ilgilendikleri Ford modelini seçiyor. Daha sonra dijital olarak bir miktar teminat ücreti yatırıyor ve hangi saat aralığında aracı kullanacağını belirliyor. Son olarak kullanıcılar, test sürüşü için aracı teslim almaya gittiklerinde araç satış otomatının kendilerini tanıyabilmesi için bir selfie çekiyorlar. Sonrasında kullanıcının istediği otomobil çok katlı yapıdan aşağı indiriliyor  VE TEST SÜRÜŞÜNE BAŞLIYOR.

Alibaba, otomattan aracı teslim alma işleminin 10 dakikadan fazla sürmediğini ifade ediyor. İşin güzel yanı, kullanıcılar, aracı tam üç gün boyunca test edebiliyorlar. Bu test sürüşü kredi notu 700 ya da üzerinde olan kişilere ücretsiz olarak sunuluyor.

Alibaba ve Fordun ortaklığından doğan projenin tanıtım videosu: